קבלו מתכון להכנת בורקס גבינות מבצק פילאס מפנק!
בורקס פריך שתמיד מצליח שיעלה בכם זיכרונות מהילדות.

בורקס גבינות מבצק פילאס
בורקס ביתי פריך עשיר וטעים
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 חבילה בצק פילאס טורקי 600 גרם
למילוי הגבינות:
- 1 חבילה גבינת שמנת טבעית 25% אישית השתמשתי בנפוליאון
- 1 חבילה גבינה לבנה 5% 250 גרם
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם
- 1 חבילה צהובה 200 גרם – מגורדת
- בולגרית 150 גרם – מגורדת
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- פלפל שחור לפי הטעם
שלבי הכנה
הכנת הבצק:
- להפשיר את הבצק לילה שלם במקרר.
- לחתוך אותו לשני חצאים, ולרדד כל עלה מעט לשני הצדדים.
- להניח נייר אפייה על תבנית תנור, ולשמן בספריי שמן.
- להניח עלה אחד שרידדנו, ועליו למזוג את המילוי ולשטח.
למילוי הגבינות:
- בקערה גדולה לערבב היטב את הגבינות עם שתי ביצים שתי כפות קמח פלפל שחור.
- לשטח מעל לעלה שבתבנית, מעליו להניח את העלה השני ולהדק היטב בקצוות.
- לטרוף ביצה ולמרוח מעל, לפזר שומשום וקצח.
- להכניס לתנור שחיממנו מראש מראש ל190 מעלות ולאפות עד הזהבה יפה.
- לצנן קצת מעט שיתייצב, ואז אפשר לחתוך לריבועים.

מקור: ישראלה אזולאי
ממש לא ברור מהלך העבודה עם עלי הפילו! כמה מהחבילה שמים בתחתית התבנית, כמה מעל, לאיזה כמות בצק פילו מתאים המילוי. ממש חידה!!!!!
היי סטלה,
כל המידע שאת שואלת לגביו מופיע בצורה מפורטת במתכון.
ראשית, שימי לב שלא מדובר בעלי פילו אלא בחבילת בצק פילאס טורקי של 600 גרם. כפי שכתוב בהוראות ההכנה, מחלקים את הבצק לשניים כשבאמצע שמים את המילוי.
כמות המילוי מופיעה בבירור ברשימת המצרכים, כל מה שצריך לעשות זה לערבב הכל יחד בקערה.
בהצלחה!
מה לא ברור רשום לחלק את הבצק לשניים חצי למטה וחצי למעלה 🤷🏼♀️