מי אמר לכם שבורקס צריך להיות משולש? תכירו את בורקס הגבינה הכי מהמם שתכינו שתמיד יתקתק לכם ארוחת ערב אגדית!
קבלו מתכון לבורקס גבינה משפחתי שמכינים ללא שמרים, המקבל מרקם משגע עם פריכות מטריפה, וממולא בגבינה עשירה ואיכותית.
שילוב טעמים אדיר בהכנה של דקות בשיא הקלות מבלי להתפשר על הטעם המענג בכלל. ביס אחד ותמצאו את עצמכם מכינים כל שבת מחדש!
בורקס גבינה משפחתי מהיר
מרכיבים
בצק ספידי:
- 2 כוסות קמח אפשר קמח מלא
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מים רותחים
למילוי גבינה:
- 2 גביעי קוטג’ 500 גרם
- 1 חבילה גבינת פטה מגוררת
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 ביצה
למלית פיקנטית: 1 כפית שטוחה מלח
למלית מתוקה: 2 כפות סוכר
שלבי הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק רך וגמיש.
- להכנת בורקס משפחתי כמו בתמונה – מחלקים בצק לשניים. משטחים לעלה דק, אם קשה לפתוח את הבצק , לשים בין שני ניירות אפייה ולפתוח עם מערוך.
- חלק אחד משטחים בתבנית מלבנית, ואז שמים מילוי גבינות. חלק שני מניחים מעל.
- חותכים ריבועים בסכין. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
- אופים למשך 40 -45 דקות בחום של 180-190 מעלות. עד שמשחים.
- להכנת המילוי – מערבבים את הכל יחד.
- מי שרוצה לעשות כמו בורקיטס – מרדדים את הבצק יוצרים עיגולים עם חותכן או כוס שמים כפית גדושה של מילוי ,סוגרים לחצי ומהדקים עם מזלג. מברישים בביצה מפזרים שומשום ואופים בערך 15 עד 20 דקות ב 175 מעלות.
מקור: בורקס גבינה – ריקי כהן ונדראץ’
להשאיר תגובה