לא משנה בכלל איך תקראו לו בורקס שמן או בורקס גבינה טורקי – אתם תמיד תמיד תתמכרו מכל ביס ממנו.
אז קבלו מתכון של בורקס גבינה טורקי ממכר וקריספי בהכנה ביתית פשוטה, ללא מרגרינה בכלל!
בורקס גבינה טורקי (ללא מרגרינה!)
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 2 כפות עראק
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות שמן
- 1 כוס מי סודה
- 2 כוסות מים
למילוי הגבינות:
- 250 גרם גבינה בולגרית מגורדת
- 200 גרם גאודה מגורדת
- 200 גרם מוצרלה מגורדת
- ½ תפוח אדמה מבושל
להברשה:
- ביצה עם מעט מים
- שומשום
- קצח
שלבי הכנה
- נשים בקערה את כל המצרכים של הבצק ונלוש לקבלת בצק רך ונעים רך ונעים לא דביק.
- נכסה וניתן לו לנוח חצי שעה.
- נחלק לכדורים, בערך 12. לקחת תבנית של התנור.
- נשים שקית ניילון עם חצי כוס שמן .
- נניח את הכדורים בשקית אחד ליד השני ונמזוג מעל עוד חצי כוס שמן.
- נסגור את השקית ונכניס למקרר לכמה שעות מנוחה, אפילו ללילה.
- נוציא מהמקרר, נרדד דק, נמרח בקצה מילוי גבינה (או תפוחי אדמה לבחירתכם).
- נגלגל כמו רולדה ואם רוצים לעשות שבלול.
- נניח בתבנית על נייר אפיה ונפזר שומשום או קצח ונכניס למקפיא לפחות שעה .
- נחמם תנור 200 מעלות, נמרח ביצה ונאפה עד לקבלת צבע חום יפה .
מקור: שרה יוסף
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם: @sarayosef.net_ | ובדף שלה: שרה יוסף – ערוץ המתכונים הרשמי
להשאיר תגובה