מתכון של בורקס גבינה מבצק עלים, מושלם וממכר שיגרום לכם להפסיק לקנות במאפיות!
בורקס גבינה עשיר ומפנק במיוחד שיהיה לכם קשה להפסיק לאכול ממנו.

בורקס גבינה ביתי פריך ומטריף
מתכון פשוט להכנה שבטוח יהיה מתכון הבית שלכם!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 חבילה בצק פילאס טורקי 600 גרם
למלית:
- 1 גביע קוטג’ 250 גרם
- גבינת טוב טעם 300 גרם
- ½1 כוסות פתיתי עמק
- 1 קוביה בולגרית קשה
- 3 ביצים
- מלח קורט
- פלפל שחור לפי הטעם
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל-180 מעלות.
- נערבב את החומרים של המלית ונניח מעל הבצק.
- כדי שלא יצא רטוב בתחתית אפשר לפזר על הבצק התחתון לפני המילוי פירורי לחם מעל ואז לסדר את המילוי – כך הפירורי לחם סופחים את הנוזלים. אפשר גם להניח את התבנית בחלק התחתון של התנור.
- נכסה מעל בבצק נוסף.
- נהדק ונחתוך לצורת ריבועים.
- נמרח בביצה ונפזר שומשום מעל.
- נכניס לתנור על 180 לבערך 25 דקות עד שמשחים ומקבל צבע יפה.

מקור: Einav Benzikry
מעולה
במרכיבים כתוב 1 חבילת בצק ,ואחכ כתוב לכסות מעל הבצק נוסף.
אז זה הכל מאותה חבילה של 600גר ,או שתי חבילות ?
היי,
זה מאותה חבילה, לחלק את הבצק לשניים – שכבה תחתונה ושכבה עליונה.
בהצלחה!