נשאר לכם קמח רגיל ואין לכם מה לעשות איתו לפני פסח? קבלו מתכון של בורקס גבינה ביתי טעים ומפנק, שמכינים במבצק עלים ביתי במילוי גבינות עשיר והוא כל כך טעים שלא תוכלו להמתין עד שייגמר החג! למי שכבר הכשיר את הבית, זה מתכון שחובה לשמור!
בורקס גבינה ביתי
ציוד
- כוס למדידה – 250 מ”ל
מרכיבים
לבצק:
- 1 ק”ג קמח מנופה
- ½ כוס שמן
- ½2 כוסות מים (לפעמים מספיק ¼2 כוסות מים. תלוי בסוג הקמח. לכן יש להוסיף את המים בהדרגה).
- 1 כף מלח
- 200 גרם חמאה/נטורינה/מרגרינה
למילוי:
- 250 גרם גבינה צפתית פיראוס
- 350 גרם גבינת חמד
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 150 גרם גבינה מוצרלה מגורדת
- 1 ביצה
- קורט אגוז מוסקט
שלבי הכנה
הכנת הבצק
- לשים את החומרים לבצק חלק.
- מחלקים את הבצק על משטח מקומח היטב ל־6 חלקים.
- מרדדים כל חלק לעלה דק כמה שאפשר, מורחים נטורינה, מקפלים את הצד הימני עד האמצע וכך גם את השמאלי.
- מורחים שוב נטורינה ומקפלים למעלה עד האמצע ואותו הדבר מלמטה.
- מורחים שוב נטורינה מקפלים את הבצק שוב לחצי.
- עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־24 שעות.
- למחרת פותחים שוב כל חלק לעלה דק, מורחים נטורינה רכה וחוזרים על תהליך הקיפול כמו בפעם הראשונה על משטח מקומח.
- מחזירים למקרר ל – 24 שעות נוספות.
ביום ההכנה:
- מערבבים את כל רכיבי המילוי יחדיו – הגבינות, הביצה ואגוז המוסקט.
- פותחים כל חלק על משטח מקומח לעלה לא דק אלא בעובי – 1.5 ס”מ בערך.
- חותכים לריבועים, ממלאים כל ריבוע בגבינות, מקפלים וסוגרים היטב.
- מורחים ביצה ומפזרים שומשום מעל.
- אופים ב־180 מעלות בטורבו עד הזהבה יפה.
הערות וטיפים
מקור: אילנה לוי
מוזמנים לעקוב בדף: אילנה לוי מתכונים
להשאיר תגובה