הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

בורקס בשר מהמם ברוטב פטריות מושלם

מתכון בורקס

מתכון של בורקס בשר ברוטב פטריות מהמם ונוטף טעמים מופלאים.

בשר מטוגן ורך בפנים, בציפוי בצק עלים פילאס טורקי מתפצפץ בפה.

מתכון בורקס

בורקס בשר מהמם ברוטב פטריות מושלם

הדפסה
בורקס ממש כמו באולמות בשילוב מנצח של טעמים
של: כרמית דהאן

ציוד

  • תבנית פאי אישית

מרכיבים

לבורקס:

  • 4 כפות שמן זית
  • 600 גרם בשר טחון אפשר לערבב גם עם חזה עוף טחון
  • 1 בצל גדול
  • חבילת בצק עלים פילאס טורקי מופשר במקרר לילה קודם

לרוטב פטריות:

  • 1 סלסלת פטריות
  • 1 כף מרגרינה
  • 1 כף שמן
  • אריזה של רוטב פטריות אסם 30 גרם
  • פלפל שחור

שלבי הכנה

  • במחבת רחבה לטגן בצל גדול קצוץ דק.
  • להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר משנה מעט את צבעו (אין צורך לטגן יותר מדי אחרת הוא יתייבש באפייה).
  • בסוף הטיגון לתבל במלח פלפל ומעט תבלין שווארמה ולצנן לפני שממלאים.
  • להוציא מהמקרר את בצק העלים המופשר. חשוב שהוא יהיה קר!
  • לפתוח את הבצק לרוחבו, לחתוך מלבן אחד מהבצק שיהיה מספיק רחב ליצירת שבלול.
  • לסדר שורה מהבשר הטחון ולגלגל בזהירות לגליל לא עבה במיוחד.
  • לחתוך את הבצק (ממלבן אחד גדול שחוצים לשניים מקבלים שני שבלולים).
  • לגלגל את השבלול בתוך תבנית פאי אישית (יש גם כזו תבנית כזאת חד פעמית).
  • להבריש בביצה ומפזרים שומשום.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים.

רוטב פטריות:

  • לפרוס את הפטריות לפרוסות לא דקות מדי.
  • לשים בסיר קטן את השמן והמרגרינה ולטגן את הפטריות.
  • להוסיף את אבקת רוטב הפטריות וכוס מים קרים.
  • להביא לרתיחה קלה ולתבל בפלפל שחור (אין צורך במלח האבקה מלוחה).
מתכון בורקס
צילום: כרמית דהאן

מקור: בורקס – כרמית דהאן