הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

בורקס בשר כשר לפסח, שיוצא טעים כמו באולמות!

בורקס בשר כשר לפסח

בורקס בשר כשר לפסח, שמכינים מבצק רך ונוח לעבודה. בורקס מקמח תפוחי אדמה, עם מלית משגעת של בשר טחון המשדרגת כל ביס. מתכון פשוט שכל אחד יכול ותמיד יוצא טעים כמו באולמות! אל תפספסו ותכינו!

בורקס בשר כשר לפסח

בורקס בשר כשר לפסח

הדפסה
מתכון פשוט להכנת בורקס בשר כשר לפסח כמו באולמות
של: אילנה אברהם

ציוד

  • 1 כוס מדידה
  • 1 קערה לערבוב
  • 1 תבנית לתנור

מרכיבים

  • 10 מצות
  • 2 כוסות מים
  • 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
  • 2 ביצים
  • כוס שמן
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • למילוי:
  • 2-3 פרסות (כרישה)
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 כף אבקת מרק בצל

שלבי הכנה

  • שוברים את המצות לתוך קערה, מוזגים מעל כ־2 כוסות מים ומשהים כחצי שעה לריכוך מלא. ניתן להוסיף מים או לסחוט את המים לפי צורך.
  • מוסיפים את שאר רכיבי הבצק, מערבבים לבצק נוח למגע ומקררים במקרר לשעתיים.
  • קוצצים פרסות במג'ימיקס.
  • מחממים שמן במחבת רחב, מוסיפים את הפרסה ומטגנים עד ריכוך וקצת הזהבה.
  • מוסיפים בשר טחון, מערבבים ופותחים כל הזמן עד שהבשר נהיה פירורים. מוסיפים מלח, פלפל שחור ואבקת מרק, מבשלים בחום נמוך עד אידוי הנוזלים ומצננים.
  • מניחים על השיש נייר אפייה, מרססים במעט שמן ומשטחים חצי מכמות הבצק עד שנהיה עלה מלבני דק, לא לחשוש הבצק יהיה נוח לעבודה.
  • מניחים חצי מכמות הבשר באמצע וסוגרים את הבצק מעל הבשר כך שתיווצר רולדה. מהדקים את הרולדה, מרססים תרסיס שמן, מפזרים שומשום ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  • אופים ב־180 מעלות עד הזהבה.
בורקס בשר כשר לפסח
צילום: אילנה אברהם

מקור: אילנה אברהם