למה צריך ללכת כל יום למאפייה כאשר אפשר ליהנות מאותם מאפים אגדיים בבית?!
אז קבלו מתכון של בגט צרפתי בול כמו במאפיות המקבל פריכות מטריפה מבחוץ עם רכות מפתיעה בפנים.
בגט צרפתי בול כמו במאפייה
מאפה מדהים ובהכנה פשוטה ביס אחד ואתם מכורים!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח לחם או קמח לבן רגיל / קמח רב תכליתי
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 2 כוסות מים פושרים נניח בצד עוד כוס אחת ואם יהיה צורך אחרי שנוסיף את השמן אז נוסיף בהדרגה
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
שלבי הכנה
- לערבב את המרכיבים בקערת המיקסר חוץ מהמלח.
- נלוש במהירות נמוכה מאוד. כאשר המרכיבים מעורבבים היטב ומתחיל להתהוות בצק, נוסיף את המלח.
- להמשיך ללוש במהירות בינונית כ-15 דקות עד שהבצק רך, גמיש, אלסטי (זמן הלישה חשוב).
- ניצור כדור ונלטף את פניו במעט שמן.
- להשים את הבצק בכלי ונכסה במגבת. נשאיר כ-45 דקות בטמפרטורת החדר, כדי שיתפח ויכפיל את נפחו.
- לחלק את הבצק ל-8 חלקים ואז יוצרים כדורים.
- לרדד כל כדור ואז נגלגל לרולדה. נצבוט את הקצוות לקבלת צורת בגט. נתפיח כחצי שעה.
- בעזרת סכין חדה ודקה או סכין יפנית ניצור חריצים אלכסוניים לאורכו של כל בגט.
- לחמם תנור ל-240 מעלות על חום גבוה בתכנית אפייה רגילה. אופים 25-20 דקות עד שהבגטים זהובים והמעטפת קריספית.
- חשוב – על מנת לקבל בגטים רכים מבפנים וקריספיים במעטפת נתיז עליהם פעמיים מים במהלך האפייה.
מקור: בגט צרפתי – אריאלה גולדמן
להשאיר תגובה