מתכון נדיר ויצירתי להכנת אצבעות פסטה מוקרמות.
אצבעות פסטה מצופות בפנקו ומטוגנות, בטעם משגע.
אצבעות פסטה מטוגנות ומשגעות
רכות מבפנים וקריספיות בטירוף מבחוץ
ציוד
- סיר טיגון
מרכיבים
- 100 גרם חמאה 1 חבילה
- 2 שיני שום
- 1 כף קמח
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 500 מ”ל
- פלפל שחור מעט
- מלח קורט
- אגוז מוסקט
- 200 גרם פרמזן או צ’דר, או חצי חצי
- 1 חבילה פסטה פנה 500 גרם
- 1 ביצה טרופה
- פירורי פנקו
שלבי הכנה
- נמיס את החמאה ונכתוש שני שיני שום ונטגן אותם בחמאה.
- נוסיף כף קמח ונערבב, ואז נוסיף תוך כדי בחישה שני מיכלים של שמנת מתוקה.
- נתבל פלפל שחור, מלח, ואגוז מוסקט, ונערבב עד שמסמיך.
- נכבה את האש ונוסיף 200 גרם פרמזן או צ’דר או חצי חצי.
- נוסיף את הפסטה פנה שבישלנו כבר ונערבב.
- נשטח את התערובת בתבנית ונהדק.
- נכניס למקפיא עד שמתייצב וחצי קפוא.
- ניישר קצוות ונחתוך למלבנים.
- נטבול בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי פנקו ונטגן.
מקור: אצבעות פסטה מטוגנות – ליטל כהן
להשאיר תגובה