קבלו מתכון קל ופשוט של אסאדו בתנור עם ירקות שורש, שמושלם לכל שבת ובטח בימים קרים וסוערים.
מנה שתסעיר לכם את כל החושים בטעמים מופלאים ועסיסיים של קוביות אסאדו רכות ונמסות בפה.
אסאדו מתכון חגיגי ב-3 דקות
אסאדו בתנור עם ירקות שורש מושלם לשבת ויום קר בטעם מופלא ועסיסי וניחוח משכר.
ציוד
- תבנית מרובעת ענקית בגודל של תבנית התנור, 32×40 עומק 5 ס”מ
מרכיבים
- 3 קילו אסאדו חתוך לקוביות בגודל 5-6 ס"מ עם העצם
- 2-3 כפות שמן זית/קנולה לשימון קוביות האסאדו
- 2 בצלים לבנים גדולים קלופים חתוכים לרבעים
- 2 בצלים אדומים קלופים חתוכים לרבעים
- 4-5 גזרים בינוניים קלופים ושלמים
- 4-5 תפוחי אדמה גדולים קלופים חצויים (עדיף תפוח אדמה עם הקליפה האדומה)
- 2 ראשי שום שלמים וקלופים
- 1 שורש פטרוזיליה
- 1 שורש סלרי ניתן להוסיף גם סלק, בטטה, ארטישוק ירושלמי, פטריות
- מלח בנדיבות
- פלפל שחור בנדיבות
- 3 כפות גדושות תבלין על האש
- 4-5 ענפי רוזמרין
- 1 בקבוק סיידר תפוחים בינוני לא לוותר, מוסיף המון המון טעם
- ½ כוס מים
- 2-3 כפות שמן זית/קנולה לשימון התבנית
שלבי הכנה
- נחמם מראש תנור אפייה ל-170 מעלות טורבו.
- נרפד בנייר כסף היטב תבנית אפייה עם שוליים רחבות מכל הצדדים (כאן השתמשנו בתבנית מרובעת ענקית בגודל של תבנית התנור, 32×40 עומק 5 ס”מ) ונשמן קלות בשמן זית/קנולה.
- נסדר בשכבה אחת את כל ירקות השורש, נפזר את שיני השום וענפי הרוזמרין ונתבל בנדיבות במלח ופלפל שחור.
- בקערה גדולה נשים את קוביות האסאדו, נשמן קלות ב-2-3 כפות שמן זית/קנולה.
- נתבל בנדיבות במלח, פלפל שחור, תבלין על האש ונערבב היטב (פנקו אותו, תעשו לו מסאג’ מכל הצדדים, ככה שקוביות האסאדו יצופו היטב בתבלינים).
- נסדר את קוביות האסאדו המתובלות מעל ירקות השורש.
- נשפוך בקבוק סיידר תפוחים ומים מהצדדים.
- נכסה בנייר כסף וצולים בתנור למשך 4-5 שעות, עד שהבשר מוכן ורך.
מקור: סבתא לאה
איזה סיידר? מוגז, לא מוגז, איזה חברה?????
היי,
לא משנה אם הסיידר מוגז או לא, ואת יכולה להשתמש בכל חברה שאת מעדיפה.
בהצלחה 🙂
כל השעות האלה על 170 מעלות? זה לא יתייבש ולא יישרף
היי רבקה,
אם את סבורה מתוך היכרות עם התנור שלך שזה חום גבוה מדי, אפשר בהחלט לאפות בחום נמוך יותר כמו 160 או 150 מעלות.
בהצלחה!