קבלו מתכון לארוחת צהריים בשרית חגיגית.
אסאדו בתנור עם אוסובוקו ותפוחי אדמה עסיסיים.
אסאדו בתנור עם אוסובוקו ותפוחי אדמה
מנה חגיגית בהכנה פשוטה
ציוד
- סיר
מרכיבים
- אסאדו טרי חתוך לקוביות אפשר עם עצם ואפשר בלי
- אוסובוקו
- 8 תפוחי אדמה קטנים
- 1 ראש שום
- 3 בצל יבש
- סילן
- טימין
- רוזמרין
- 1 כף גדושה פפריקה
- ½ כפית כורכום
- מלח קורט
- פלפל שחור גרוס מעט
- 2 כפות טריאקי
- 6 כפות שמן קנולה
שלבי הכנה
- בקערה רחבה נערבב את כל מרכיבי המרינדה.
- נניח את קוביות ה אסאדו והאוסובוקו בקערה ונשאיר מנוחה במקרר לפחות לשעה לספיגת טעמים.
- בכלי חרס או בסיר עם תחתית כפולה נניח את חצאי תפוחי האדמה או תפוחי אדמה שלמים, הבצל שגם הוא חתוך גס יחד עם שארית המרינדה של הבשר , נערבב היטב.
- נניח את נתחי האסאדו לצד תפוחי האדמה, נחצה ראש שלם של שום , נניח גם אותו יחד עם גבעולי הטימין והרוזמרין.
- נכניס לתנור שחומם מראש על 220 מעלות לחצי שעה בערך עד לקבלת צריבה והזהבה יפה.
- נוסיף לסיר כוס וחצי מים רותחים , נכסה את הסיר עם נייר כסף או מכסה לפחות לשלוש שעות .
- נוריד טמפרטורה של התנור ל 170 מעלות.
- במידה וחסר נוזלים יש להוסיף.
מקור: דורית כהן
אפשר לוותר על סילאן וטארייקי?