הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

אסאדו בתנור עם אוסובוקו ותפוחי אדמה

מתכון אסאדו

קבלו מתכון לארוחת צהריים בשרית חגיגית.

אסאדו בתנור עם אוסובוקו ותפוחי אדמה עסיסיים.

מתכון אסאדו

אסאדו בתנור עם אוסובוקו ותפוחי אדמה

הדפסה
מנה חגיגית בהכנה פשוטה
של: דורית כהן

ציוד

  • סיר

מרכיבים

  • אסאדו טרי חתוך לקוביות אפשר עם עצם ואפשר בלי
  • אוסובוקו
  • 8 תפוחי אדמה קטנים
  • 1 ראש שום
  • 3 בצל יבש
  • סילן
  • טימין
  • רוזמרין
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • ½ כפית כורכום
  • מלח קורט
  • פלפל שחור גרוס מעט
  • 2 כפות טריאקי
  • 6 כפות שמן קנולה

שלבי הכנה

  • בקערה רחבה נערבב את כל מרכיבי המרינדה.
  • נניח את קוביות ה אסאדו והאוסובוקו בקערה ונשאיר מנוחה במקרר לפחות לשעה לספיגת טעמים.
  • בכלי חרס או בסיר עם תחתית כפולה נניח את חצאי תפוחי האדמה או תפוחי אדמה שלמים, הבצל שגם הוא חתוך גס יחד עם שארית המרינדה של הבשר , נערבב היטב.
  • נניח את נתחי האסאדו לצד תפוחי האדמה, נחצה ראש שלם של שום , נניח גם אותו יחד עם גבעולי הטימין והרוזמרין.
  • נכניס לתנור שחומם מראש על 220 מעלות לחצי שעה בערך עד לקבלת צריבה והזהבה יפה.
  • נוסיף לסיר כוס וחצי מים רותחים , נכסה את הסיר עם נייר כסף או מכסה לפחות לשלוש שעות .
  • נוריד טמפרטורה של התנור ל 170 מעלות.
  • במידה וחסר נוזלים יש להוסיף.
מתכון אסאדו
צילום: דורית כהן

מקור: דורית כהן