קבלו מתכון של אסאדו בתנור עסיסי ובריח מטריף את החושים.
מתכון של ארוחה בשרית וטעימה במיוחד שתעשה לכם את השבת!


אסאדו בתנור בתיבול משגע
מתכון מנצח של אסאדו עסיסי ומושלם
ציוד
- תבנית פיירקס
מרכיבים
- 4-5 נתחי אסאדו נקיים תבקשו מהקצב לנקות טוב, כמה שפחות שומנים
- 2 שיני שום
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות
- 5-6 תפוחי אדמה קטנים או גדולים חוציים
- ½1 כפות שמן זית
תיבול:
- 3 כפות שמן זית או שמן קנולה
- 1 כף רוזמרין יבש
- ½ כף כורכום
- ½ כף פלפל שחור
- 1 כפית גריל עוף
- 1 כף מרק עוף
שלבי הכנה
- נשטוף את האסאדו ונייבש.
- בסיר רחב/מחבת נחמם את הכף וחצי שמן ונניח את האסאדו.
- נצרוב משני הצדדים ונוציא לקערה.
- עם התבלינים נעסה ונערבב טוב טוב (לשמור את הקערה עם התיבול).
- בתבנית פיירקס נסדר את רצועות הבצל ונניח מעל את האסאדו ונפזר את השיני שום.
- את התפוחי אדמה נשים בקערה עם התיבול, נעסה ונערבב טוב, ונניח בין האסאדו.
- את התיבול שנשאר – נוסיף כוס מים ונשפוך לתבנית מעל הכל.
- נכסה בנייר כסף או מכסה (אפשר להכין בסיר עמיד חום).
- נכניס לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך חצי שעה – 40 דקות.
- לאחר מכן נוריד ל- 200 מעלות למשך שעה וקצת.
- נפתח, נבדוק שהבשר רך כחמאה, נכבה.

מקור: עינת חנניה
להשאיר תגובה