הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

אסאדו בתנור בתיבול משגע

מתכון אסאדו

קבלו מתכון של אסאדו בתנור עסיסי ובריח מטריף את החושים.

מתכון של ארוחה בשרית וטעימה במיוחד שתעשה לכם את השבת!

מתכון אסאדו
צילום: עינת חנניה
מתכון אסאדו

אסאדו בתנור בתיבול משגע

הדפסה
מתכון מנצח של אסאדו עסיסי ומושלם
של: עינת חנניה

ציוד

  • תבנית פיירקס

מרכיבים

  • 4-5 נתחי אסאדו נקיים תבקשו מהקצב לנקות טוב, כמה שפחות שומנים
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 5-6 תפוחי אדמה קטנים או גדולים חוציים
  • ½1 כפות שמן זית

תיבול:

  • 3 כפות שמן זית או שמן קנולה
  • 1 כף רוזמרין יבש
  • ½ כף כורכום
  • ½ כף פלפל שחור
  • 1 כפית גריל עוף
  • 1 כף מרק עוף

שלבי הכנה

  • נשטוף את האסאדו ונייבש.
  • בסיר רחב/מחבת נחמם את הכף וחצי שמן ונניח את האסאדו.
  • נצרוב משני הצדדים ונוציא לקערה.
  • עם התבלינים נעסה ונערבב טוב טוב (לשמור את הקערה עם התיבול).
  • בתבנית פיירקס נסדר את רצועות הבצל ונניח מעל את האסאדו ונפזר את השיני שום.
  • את התפוחי אדמה נשים בקערה עם התיבול, נעסה ונערבב טוב, ונניח בין האסאדו.
  • את התיבול שנשאר – נוסיף כוס מים ונשפוך לתבנית מעל הכל.
  • נכסה בנייר כסף או מכסה (אפשר להכין בסיר עמיד חום).
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך חצי שעה – 40 דקות.
  • לאחר מכן נוריד ל- 200 מעלות למשך שעה וקצת.
  • נפתח, נבדוק שהבשר רך כחמאה, נכבה.
מתכון אסאדו
צילום: עינת חנניה

מקורעינת חנניה