הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

אסאדו בסיר מושלם בסגנון ארגנטינאי

מתכון אסאדו בסיר

קבלו מתכון של אסאדו בסיר עם בצל ומיני תפוחי אדמה.

ארוחה טעימה וברמה גבוהה לכל המשפחה, לסופי שבוע ולכל מועד חגיגי!

מתכון אסאדו בסיר
צילום: חני קונאשוילי

מתכון אסאדו בסיר

אסאדו בסיר מושלם בסגנון ארגנטינאי

הדפסה
ארוחה עשירה ואיכותית לסופי השבוע.
של: חני קונאשוילי

ציוד

  • סיר גדול שמתאים לתנור
  • תבנית גדולה ועמוקה

מרכיבים

  • 2 קילו נתחי אסאדו לא לחתוך לקוביות
  • 6 בצלים גדולים פרוסים עבה
  • 15-18 מיני תפוחי אדמה שטופים היטב
  • 5 שיני שום טרי פרוסים

לתבלינים:

  • פלפל שחור לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה לפי הטעם
  • כמון מעט
  • כוסברה יבשה טחונה – לפי הטעם
  • פלפל אנגלי מעט
  • 3 עלי דפנה
  • ¾ כוס יין אדום לא חייב, מוסיף המון
  • 1 כף רוטב רימונים
  • מים עד גובה הבשר
  • מלח מעט לסוף

שלבי הכנה

  • לוקחים סיר גדול שאפשר גם לשים בתנור ומחממים היטב.
  • את נתחי האסאדו מטגנים במעט שמן מכל הצדדים עד לצריבה.
  • אחרי זאת מוציאים מהסיר ומוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
  • מוסיפים גם את השום ומטגנים דקה.
  • לאחר מכן מוסיפים תבלינים ומטגנים מעט, אז מוסיפים את היין ומערבבים.
  • מוסיפים את נתחי האסאדו.
  • מוסיפים מים עד גובה הבשר ואז מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומכסים במכסה, מבשלים כשעתיים ומידי פעם הופכים אותם.
  • מוסיפים מלח וגם תפוחי אדמה ואז מבשלים 20 דקות עם מכסה.
  • מכבים את האש לוקחים תבנית גדולה ועמוקה, מרפדים אותה עם נייר אפיה.
  • מסדרים את נתחי האסאדו בתבנית ומסביבם את תפוחי האדמה.
  • מוסיפים את הנוזלים בסיר עד חצי מגובה הבשר.
  • מסננים את הנוזלים שנשארו בסיר.
  • מוסיפים על הבשר את הבצל המבושל.
  • מניחים גם נייר אפיה מעל התבנית ומעל נייר כסף וסוגרים היטב.
  • אופים בתנור על 220 מעלות למשך כחצי שעה, ואז מנמיכים את חום התנור ל-200.
  • מורידים את נייר הכסף ונייר האפייה ומשחימים מעט מלמעלה.

הערות וטיפים

אפשרי גם לעשות יום לפני את כל התהליך עד האפייה בתנור. זה אפילו יותר טעים!
מתכון אסאדו בסיר
צילום: חני קונאשוילי

מקורחני קונאשוילי