מרק מינסטרונה קל – מעדן חורף מהביל ואולטימטיבי.
מתכון שמגיע אלינו מאיטליה הרומנטית שיפנק את כל המשפחה בעושר טעמים .
איטליה בוערת: מרק מינסטרונה עשיר
מרק עם שפע ירקות עסיסיים ותיבול מהמם
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- סיר
מרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 גזרים חתוך לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי חתוכים
- 4 שיני שום כתושות
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
- 2 עגבניות חתוכות לא חובה לקלוף
- 1 כף מרק עוף
- 1 חבילה קטנה של רסק עגבניות
- 5 כוסות מים
- 1 חופן פטרוזיליה קצוצה אפשר גם כוסברה
- 1 כוס חיטה או כל תוספת שבא לכן – אורז, שעועית, פסטה, עדשים וכו׳
שלבי הכנה
- נחמם בסיר 2 כפות שמן זית.
- נוסיף לסיר בצל, גזרים וסלרי, נערבב ונטגן כ-3 דקות עד שהירקות מתרככים.
- נוסיף לסיר שיני שום כתושות, קישואים ועגבניות חתוכות.
- נערבב ונטגן את הירקות כ-6 דקות.
- נמליח ונפלפל, נשים מרק עוף ורסק עגבניות ונוסיף 5 כוסות מים, וחופן פטרוזיליה או כוסברה.
- בשלב הזה נוסיף כוס חיטה או כל תוספת שבחרתן.
- נביא לרתיחה, ננמיך את האש ונבשל כחצי שעה עד שהירקות מתרככים.
מקור: מינסטרונה מתכון – חן שובל
להוספת שעועית- נראה שעדיף לבשל קודם שעתיים לפחות?
היי מירי,
נכון, אלא אם כן משתמשים מקופסת שימורים ואז מוסיפים ממש בסוף כדי שהיא לא תתפרק.
בהצלחה!