הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

אושפלו עם בשר – מאכל בוכרי מושלם

מתכון אושפלו

אושפלו עם בשר – מאכל בוכרי טעים ביותר.

תבשיל אורז, גזר ובשר בסיר אחד, פינוק של ממש!

מתכון אושפלו

אושפלו עם בשר

הדפסה
ארוחה חגיגית וטעימה במיוחד
של: גלי שו

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • סיר

מרכיבים

  • 3 בצלים
  • ½1 קילו בשר חתוך לקוביות 3×3
  • 8 גזרים חתוכים דק
  • 4 כוסות אורז עגול

שלבי הכנה

  • ניקח בשר אישית לקחתי צלי כתף מספר חמש, אפשר להשתמש גם באסדו בשריר או בכבש.
  • נמזוג קצת שמן בסיר ואז נסגור את הבשר עם תבלינים, מלח ופלפל לבן.
  • נוסיף מים עד שיכסו ונבשל כשעתיים על אש נמוכה.
  • נוסיף ארבע כוסות אורז עגול, נשרה למשך כשעה במים פושרים.
  • כשהבשר מוכן נסנן אותו מהימים ונשמור אותם.
  • לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לטגן עד להזהבה ולהוסיף את הגזר.
  • לתבל בכף סוכר, מלח ופלפל.
  • אחרי שהגזר נהיה קצת רך, להוסיף את הבשר מעליו את האורז אירי שהושרה.
  • על כוס אורז, לשים כוס או כוס ורבע מים.
  • להשתמש במים שנשארו מהבשר קודם, ולהשלים עם מים.
  • להוסיף כף ויטה ולהרתיח.
  • אחרי הרתחה לכסות עם מגבת סוגרים את הסיר ולבשל על אש נמוכה מאוד בסביבות שעה.
מתכון אושפלו
צילום: גלי שו

מקור: גלי שו