אושפלו עם בשר – מאכל בוכרי טעים ביותר.
תבשיל אורז, גזר ובשר בסיר אחד, פינוק של ממש!
אושפלו עם בשר
ארוחה חגיגית וטעימה במיוחד
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- סיר
מרכיבים
- 3 בצלים
- ½1 קילו בשר חתוך לקוביות 3×3
- 8 גזרים חתוכים דק
- 4 כוסות אורז עגול
שלבי הכנה
- ניקח בשר אישית לקחתי צלי כתף מספר חמש, אפשר להשתמש גם באסדו בשריר או בכבש.
- נמזוג קצת שמן בסיר ואז נסגור את הבשר עם תבלינים, מלח ופלפל לבן.
- נוסיף מים עד שיכסו ונבשל כשעתיים על אש נמוכה.
- נוסיף ארבע כוסות אורז עגול, נשרה למשך כשעה במים פושרים.
- כשהבשר מוכן נסנן אותו מהימים ונשמור אותם.
- לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לטגן עד להזהבה ולהוסיף את הגזר.
- לתבל בכף סוכר, מלח ופלפל.
- אחרי שהגזר נהיה קצת רך, להוסיף את הבשר מעליו את האורז אירי שהושרה.
- על כוס אורז, לשים כוס או כוס ורבע מים.
- להשתמש במים שנשארו מהבשר קודם, ולהשלים עם מים.
- להוסיף כף ויטה ולהרתיח.
- אחרי הרתחה לכסות עם מגבת סוגרים את הסיר ולבשל על אש נמוכה מאוד בסביבות שעה.
מקור: גלי שו
באושפלו העיקר זה תבלין זרעי הכמון, בכמות נדיבה, לפחות כף לכמות הרשומה. בנוסף, ראש שום חובה.
יוצא נהדר גם בשר שווארמה או שוקי הודו.
מעבר לכך, לפני שמפרסמים מתכון, כדאי לעשות הגהה. הכל כתוב בשגיאות, בעירבוב שורות. בקיצור, לא מובן.
צודקת לגמרי גם לא צויין לשמור מים מבישול הבשר צויין רק לסנן…