ארוחה שלמה בסיר אחד מורכבת מטעמים מופלאים של אורז מוקפץ עם קוביות חזה עוף וירקות עסיסיים וצבעוניים .
אורז מוקפץ ומטוגן עם קריספיות משגעת ותיבול סילאן ושומשום מתקתק ואקזוטי.


אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות עסיסיים בסיר אחד
מתכון קל וטעים לאורז מוקפץ
ציוד
- סיר
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 2 כוסות אורז
- 2 בצל קצוץ
- 3 גזר חתוך לקוביות
- 2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
- 1 ראש שום פרוס דק
- 3 גבעולי בצל ירוק פרוס לטבעות דקות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות דק
- 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
- 2 ביצים
- 2 כפות סילאן/צ׳ילי מתוק
- ¼ כוס סויה
- ¼ כפית שמן שומשום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- ¼ כפית ג׳ינג׳ר
שלבי הכנה
- לבשל את האורז כאורז לבן רגיל ונניח בצד עד שמתקרר.
- במחבת רחבה נטגן את הבצל הקצוץ במעט שמן.
- כאשר הבצל מזהיב נוסיף אליו את הגזר, השום הפרוס, הגמבות והפטריות.
- להקפיץ הכל כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם בכף עץ.
- להוסיף את התיבול ונערבב היטב עוד כ-5 דקות.
- להוסיף את קוביות העוף ונמשיך בערבוב עד שהן מתבשלות מכל הצדדים.
- כעת נזיז את הכל לצד אחד של המחבת, נשים כף שמן ונשפוך ביצים טרופות.
- לשקשק אותן עם מזלג עד שהן מתבשלות והופכות למקושקשת יחסית פירורית.
- לערבב יחד עם כל הירקות והעוף ונוסיף את האורז המבושל.
- לבשל על אש גבוהה עוד מספר דקות עד שהתחתית מתחילה מעט להשחים (השרופים הם החלקים הכי טעימים!) ונוריד מהאש.
הערות וטיפים
נגיש עם בוטנים גרוסים וטבעות בצל ירוק טרי.

מקור: סתיו סעדון עמר
להשאיר תגובה