קבלו ארוחה בסיר אחד – עם סלט בצד ממש ארוחת צהריים מושלמת!
אורז מג’דרה שאתם מכירים במתכון מנצח וקל ביותר. התבשיל יכול להיות בשרי או צמחוני, הכל בהתאם לסגנון שאתם אוהבים.
אורז מג’דרה מנצח בסיר אחד
ציוד
- סיר
מרכיבים
- 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 2 כוסות עדשים ירוקות או חומות מושרות שעה במים
- ½ קילו אורז בסמטי הודי
- 1 כף גרידת לימון
- כמון מעט
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- ראס אל חנות קורט
- 1 לימון סחוט
- 1 חבילת שמיר
- חבילת פטרוזיליה
- 2 מוח עצם לטעם לא חייב לטעם לא חייב – במתכון בשרי
- אבקת מרק עוף או טעם עוף אם המתכון צמחוני
שלבי הכנה
- בסיר מטגנים עד להזהבה את הבצל ומוסיפים את עשבי התיבול קצוצים.
- מוסיפים את העדשים, תבלינים (המוח עצם), גרידת לימון, ומים רותחים (כ-3 כוסות, מספיק מים שמכסים את האורז והעדשים ב-2 ס”מ). מבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
- משרים את האורז במים רותחים 20 דקות ולאחר 20 דקות מסננים ומוסיפים לסיר.
- לוקחים נייר אפייה נשטוף אותו נקבצ’ץ’ נניח על הסיר ונסגור עם מכסה.
- מבשלים על אש נמוכה 20-25 דקות.
- מידי פעם נערבב עם מזלג ולא נשכח לסחוט מעט לימון לתבשיל.
מקור: איטל איטלי | מוזמנים לעקוב בקבוצתה במטבח של איטל | טיקטוק
להשאיר תגובה