מתכון של אוזני המן הכי פריכות, טעימות ויפות שיש.
מתכון המהמם ביותר לאוזני המן שלא נפתחות שאתם פשוט חייבים להכין.
אוזני המן שלא נפתחות בחיים
מבצק פריך פריך שבכל ביס מתמכרים מחדש.
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 200 גרם חמאה רכה 1 חבילה – לשים לב שהחמאה לא מומסת!
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה L
- 350 גרם קמח רגיל מנופה
- ½ כפית בלבד של אבקת אפייה
למילוי:
- כל ממרח שאוהבים – נוטלה/שחר/ממרח תמרים
מצרכים למלית פרג:
- ½1 כוסות פרג טחון טרי בלבד
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס חלב
- 25 גרם חמאה
- ½ כוס שקדים טחונים לאבקה
- 1 כף דבש
שלבי הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה נקרים יחד חמאה ואבקת סוכר במשך דקה.
- להוסיף ביצה ווניל ונמשיך להקרים יחד.
- לעצור את המיקסר ונוסיף קמח ואבקת אפייה.
- לעבד עד שנוצר בצק. לא יותר מדקה.
- ניתן לעבוד עם הבצק ישר אבל אם הוא רך מדי.
- לקרר את הבצק במשך חצי שעה במקרר.
- לרדד דק ( חשוב) ונקרוץ עיגולים. נמלא בממרח. ונסגור לצורת אזן המן.
- לאפות ב180 מעלות במשך 12-14 דקות.
מלית פרג:
- נרתיח חלב סוכר חמאה ודבש
- נוסיף פרג ושקדים טחונים. לצנן היטב.
מקור:Sivan Zror |מוזמנים לעקוב בדף: אפייה עם סיוי
להשאיר תגובה