מתכון להכנת בצק רך ונעים לאוזני המן פרג.
אוזני המן פרג במרקם הכי נהדר ובמילוי משגע.

אוזני המן פרג
מתכון מעולה בהכנה קלה
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- 1 כוס קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- 1 ביצה L
- 60 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר לא מומסת
- ⅓ כוס סוכר
למלית פרג:
- ¼ כוס סוכר
- ⅓ כוס חלב
- 1 כף גדושה חמאה
- קורט מלח
- ¾ כוס פרג טחון טרי
- ½ כוס אגוזים טחונים/ או שקדים גרוסים
- 1 חלמון L לא חובה ואפשר לוותר עליו
שלבי הכנה
- בקערה לערבב באופן ידני את המרכיבים לבצק עד לקבלת בצק רך, עדין, ואחיד.
- להכניס למקרר ל 10 דקות
- לרדד לעלה דק על משטח מקומח.
- ליצור עיגולים עם חותכן .
- למלא ב 1 כפית נדיבה במלית.
- ליצור אוזן המן והכי חשוב להדק את הקצוות.
- נאפה בתנור שחומם מראש 180 מעלות בתוכנית אפייה רגילה .
- אפייה של רבע שעה עד שהקצוות מעט זהובים.
- צבען של העוגיות צריך להישאר בהיר ומירקמן רך . הן תתייצבנה במהלך הצינון.
להכנת מלית פרג:
- להכניס לסיר קטן סוכר, חלב, חמאה ומלח.
- לחמם על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
- להוסיף פרג ואגוזים טחונים ולערבב היטב עד שמתאחד.
- להסיר מהאש ולהוסיף פנימה חלמון בערבוב מהיר.
- לצנן את התערובת רבע שעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.

מקור: אריאלה גולדמן
לערבב? לא ללוש? יש הבדל גדול
היי שני,
אפשר בהחלט ללוש, מדובר בבצק לכל דבר.
בהצלחה!
כמה אזני המן יוצאות מכמות הבצק שבמתכון?
היי כרמלה,
בערך 14 יחידות, תלוי בדיוק בגודל שאת מכינה.
אפשר להכפיל את המצרכים ולהכין כמות גדולה יותר.
בהצלחה!