הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

אוזני המן פרג מבצק רך ונעים

מתכון אוזני המן

מתכון להכנת בצק רך ונעים לאוזני המן פרג.

אוזני המן פרג במרקם הכי נהדר ובמילוי משגע.

מתכון אוזני המן

אוזני המן פרג

הדפסה
מתכון מעולה בהכנה קלה
של: אריאלה גולדמן

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

לבצק:

  • 1 כוס קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 1 ביצה L
  • 60 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר לא מומסת
  • ⅓ כוס סוכר

למלית פרג:

  • ¼ כוס סוכר
  • ⅓ כוס חלב
  • 1 כף גדושה חמאה
  • קורט מלח
  • ¾ כוס פרג טחון טרי
  • ½ כוס אגוזים טחונים/ או שקדים גרוסים
  • 1 חלמון L לא חובה ואפשר לוותר עליו

שלבי הכנה

  • בקערה לערבב באופן ידני את המרכיבים לבצק עד לקבלת בצק רך, עדין, ואחיד.
  • להכניס למקרר ל 10 דקות
  • לרדד לעלה דק על משטח מקומח.
  • ליצור עיגולים עם חותכן .
  • למלא ב 1 כפית נדיבה במלית.
  • ליצור אוזן המן והכי חשוב להדק את הקצוות.
  • נאפה בתנור שחומם מראש 180 מעלות בתוכנית אפייה רגילה .
  • אפייה של רבע שעה עד שהקצוות מעט זהובים.
  • צבען של העוגיות צריך להישאר בהיר ומירקמן רך . הן תתייצבנה במהלך הצינון.

להכנת מלית פרג:

  • להכניס לסיר קטן סוכר, חלב, חמאה ומלח.
  • לחמם על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
  • להוסיף פרג ואגוזים טחונים ולערבב היטב עד שמתאחד.
  • להסיר מהאש ולהוסיף פנימה חלמון בערבוב מהיר.
  • לצנן את התערובת רבע שעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.
מתכון אוזני המן
צילום: אריאלה גולדמן

מקור: אריאלה גולדמן