מתכון להכנת אוזני המן מלוחות עם גבינות ותרד.
קצת שינוי לאוזני המן שכולנו אוהבים, כי מי אמר שחייבים מתוק?
אוזני המן עם גבינות ותרד
מתכון מעולה לאוזני המן מקוריות
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק פריך:
- ½2 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 250 גרם חמאה קרה ½2 חבילות
- ⅓ כוס מים קרים
למילוי:
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 250 גרם עלי תרד קפוא
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- מעט אגוז מוסקט
- 250 גרם ריקוטה 1 חבילה
- 250 גרם גבינת פטה מפורר 1 חבילה
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום עם קצח
שלבי הכנה
להכנת בצק פריך:
- במעבד מזון נכניס את הקמח מלח וסוכר ונעבד מעט.
- נוסיף 250 חמאה קרה, חתוכה לקוביות, ונעבד בפולסים, רק עד שמקבלים בצק מפורר.
- נוסיף 1/3 כוס מים קרים ונעבד קצת רק עד שכמעט נוצר גוש בצק, חשוב לנו לא לעבד הרבה, זה פוגע בפריכות.
- נוציא ונשטח מעט, נעטוף בניילון נצמד ונכניס במקרר לשעה.
להכנת המילוי:
- במחבת נטגן עם ארבע כפות שמן זית,בצל קצוץ עד הזהבה.
- נוסיף שני שיני שום קצוצות, ו250 גרם עלי תרד קפוא, שהפשרנו ,סחטנו טוב, וקצצנו.
- נתבל במלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט ונצנן .
- בקערה נערבב: 250 גרם ריקוטה 250 גרם גבינת פטה מפורר ביצה אחת 2 כפות קמח.
- נוסיף את התרד והבצל, נערבב יחד, למילוי טעים ומפנק .
- נחמם תנור ל180 מעלות.
- נקמח קלות משטח. נחלק את הבצק ל2, נקמח גם מעט מעל.
- נרדד לעלה. ונקרוץ עיגולים עם הקורצן.
- נכין צלחת עם ביצה טרופה, ועוד צלחת עם שומשום שעירבנו עם קצח.
- ניקח עיגול, נמרח בביצה, נטבול בשומשום ונהפוך .
- שוב נמרח מעט ביצה, נכניס כפית גדושה מילוי, ונסגור לאוזן, כשהיא מעט פתוחה במרכז, ונהדק היטב את השוליים.
- נכניס לקירור של עשר דקות במקפיא, או חצי שעה במקרר, למניעת פתיחה של האוזן, ונכניס לאפיה עד שמזהיב .
הערות וטיפים
אם יישאר מילוי, נעשה ממנו בורקס מלאווח מהמם.
ניתן להקפיא לפני אפייה, וכשרוצים לאפות, נניח ישר מהמקפיא לתנור.
מומלץ לפני אפייה ,שנכניס למקפיא לעשר דקות, או למקרר לחצי שעה, ככה הן לא נפתחות.
ניתן להקפיא לפני אפייה, וכשרוצים לאפות, נניח ישר מהמקפיא לתנור.
מומלץ לפני אפייה ,שנכניס למקפיא לעשר דקות, או למקרר לחצי שעה, ככה הן לא נפתחות.
מקור: ישראלה אזולאי
להשאיר תגובה